Βιογραφικό

Η Μαρία Χ. Μαμαλίκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Λήμνου. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, κάτοχος μεταπτυχιακού MSc Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Υποψήφια Διδάκτωρ του τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου με έδρα τη Λήμνο.  

Έχει αποκτήσει σημαντική κλινική εμπειρία τόσο σε επίπεδο διαγνωστικής εκτίμησης όσο και θεραπευτικής αντιμετώπισης, παρέχοντας υπηρεσίες σχολικού ψυχολόγου στη Συμβουλευτική υπηρεσία του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λήμνου, στα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης Κω και Λήμνου (ΚΕΔΔΥ και ΕΔΕΑΥ), ως εκπαιδεύτρια στις Σχολές Γονέων του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κω και Λήμνου, ως εκπαιδεύτρια στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης  Ενηλίκων Κω και Λήμνου, ως εκπαιδεύτρια στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) Κω. Σήμερα, εργάζεται ως ψυχολόγος και επιστημονικά υπεύθυνη στο Κέντρο Πρόληψης και προαγωγής της Ψυχοκοικωνικής Υγείας Λήμνου και αγίου ευστρατίου "Πολιόχνη" και διατηρεί γραφείο Ψυχολόγου στη Μύρινα Λήμνου.  

Καθώς πιστεύει ότι η διαρκής εκπαίδευση και εξειδίκευση είναι αναγκαία στην εποχή μας, παρακολουθεί συχνά εξειδικευμένα σεμινάρια, συνέδρια, εποπτείες και εκπαίδευσεις σε ψυχομετρικά εργαλεία. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστοσελίδες και είναι εισηγητής σε σεμινάρια που διεξάγει ανά τακτά χρονικά διαστήματα που αφορούν την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων.

Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου.